Particulier

Persoonlijk advies

Wilt u advies over voeding? Ik geef verschillende adviezen bijvoorbeeld voedingsadvies bij zwangerschap, diabetes, over- ondergewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol of COPD. Ook als u opzoek bent naar een algemeen advies over een gezonde leefstijl, algemene voeding of voor een sportvoedingsadvies kunt u een afspraak maken via het contactformulier.

Elk advies is uniek en het advies voor u wordt dan ook voor u persoonlijk opgesteld. Tijdens het eerste consult bespreken we hoe de behandeling er voor u uit gaat zien. Voor een blijvende verandering is het belangrijk ook u leefstijl aan te passen aan u voedingspatroon. Hieronder worden wat algemene tarieven aangegeven maar u kunt ook altijd een offerte opvragen als u andere wensen heeft met betrekking tot een advies.

Tarieven 2017

Food and Lifestyle hanteert de onderstaande standaard tarieven (excl. btw) voor een consult via de zorgverzekering. 

  • 1e consult (75 minuten) = € 75,-
  • Vervolgconsult (30 minuten) = € 30,-
  • Kort consult (15 minuten) = € 15,-
  • Telefonisch consult (15 minuten) = € 15,-

Wilt u een persoonlijk voedingsadvies* zonder vergoeding van uw verzekering? Een éénmalig (online) voedingsadvies kost € 60,- 

  • Een eventueel vervolg advies (met weegmoment) kost: € 10,- per 15 minuten. 

Andere mogelijkheden

  • Een (groeps)voorlichting: prijs op aanvraag (zie ook zakelijk advies)
  • Workshop gezonde boodschappen doen = prijs op aanvraag

*op basis van het invullen van een voedingsanamnese.

Ook zonder verwijzing van een huisarts of specialist kunt u een afspraak maken voor voedingsadvies, de kosten zijn dan voor eigen rekening. 

Vergoeding 2017 verzekering

Basisverzekering

Dieetadvies door een erkende diëtist is opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van dieetadvies, heeft u een verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Vanaf 2013 heeft iedere zorgverzekeraar de vergoeding van dieetadvisering weer opgenomen in de basisverzekering voor 3 uur per jaar. Binnen de basisverzekering worden dus drie behandeluren (180 minuten/circa vijf consulten) per kalenderjaar per cliënt vergoed. Hier heeft u wel een verwijzing voor nodig van een huisarts op specialist. De verwijzing is een jaar geldig.

Eigen risico

De kosten voor een diëtist vallen onder uw eigen risico. Voor 2015 bedraagt uw verplichte eigen risico vanaf 18 jaar en ouder 360 euro per kalenderjaar. Gaat het om iemand onder de 18 jaar of valt u behandeling onder de ketenzorg dan gaat het niet van u eigen risico af.

Ketenzorg

Valt u behandeling onder de ketenzorg dit wil zeggen komt u voor advies bij diabetes mellitus, COPD of CVRM dan vallen de kosten niet onder u eigen risico en wordt er 3 uur vergoedt. Om hier voor in aanmerking te komen heeft u een verwijsbrief nodig van de huisarts.

Voor meer informatie over dieetadvisering vanuit de basisverzekering kunt u contact opnemen met u zorgverzekering.