img_1175.jpg

Is knijpfruit even gezond als een stuk fruit?

Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om fruit in te verwerken, wat natuurlijk alleen maar goed is maar niet altijd even gezond! Zo heb je voor kinderen veel fruitdrankjes waar suiker aan is toegevoegd maar er zijn ook veel potjes fruit en natuurlijk knijpfruit!

Maar is knijpfruit nou echt zo gezond?

Het grootste voordeel is dat het makkelijk mee te nemen is, heel snel opgaat én; er zit alleen maar fruit in! Alleen maar gezond, toch?

Helaas gaat dat niet helemaal op want naast de voordelen heeft knijpfruit een groot nadeel; van het drinken van fruit raak je vaak niet vol. Dit wil zeggen dat je kind ongemerkt veel (fruit)suiker en dus kcal binnen krijgt zonder dat hij/ zij er vol van zit.

Conclusie? Je kunt dus beter stukjes of een stuk fruit geven zodat je kind er langer over doet én een vol gevoel krijgt!

En potjes fruit dan? Die zijn ook vooral handig voor als je weinig tijd hebt of onderweg bent. Omdat er vaak meerdere smaken door elkaar zijn gemengd went je kind niet aan de losse smaken. Kies je toch een potje? Ga dan het liefst voor 1 smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *