Valencia

Valencia is een onwijs leuke stad en ook nog eens dichtbij het strand! Een perfecte combinatie om er even tussenuit te gaan in het voorjaar, de zomer of lekker in september!

Zelf ben ik eind juni naar Valencia geweest als cadeau voor mijn 30ste verjaardag!


We sliepen in een hostel midden in de stad; Pension Universal! Het fijne is dat je dan gebruik kunt maken van een keuken en een koelkast! Je kunt dus na een lange dag door de stad even iets drinken op je kamer en als je wilt kun je ook zelf een ontbijtje maken of een lunch om mee nemen naar het park om te picknicken! Het nadeel van dit hostel is dat het wel erg warm was op de kamer. We hadden wel een Frans balkon, een wasbakje en een ventilator op de kamer.

Pension Universal; het uitzicht vanuit ons hostel!

De eerste dag zijn we een rondje door de stad gelopen. Je kunt met een plattegrond een leuk rondje maken door de oude binnenstad van Valencia.

Omdat het behoorlijk warm was besloten we die middag nog naar het strand te gaan. Dit deden we met de metro omdat we pas de volgende dag een fiets wilde huren. Je kunt op het station makkelijk een retour metro kaartje kopen voor 1 zone naar het strand. Je moet wel even overstappen maar binnen een halfuurtje ben je op het strand!

Eenmaal bij de boulevard kun je heerlijk eten maar ook lekker liggen op het strand en eventueel een duik nemen in de zee! Na even op het strand te hebben gelegen zijn we wat gaan drinken bij een leuke beachclub aan het begin van het strand. Een leuke maar wel wat chique strandtent! 


De prijzen vallen heel erg mee maar het is niet goedkoop! In d avond hebben we gegeten bij een restaurant in de midden in de oude binnenstad. Eigenlijk willen we nooit in een echt toeristisch restaurant eten omdat er weinig locale komen. Deze avond hadden we niet zoveel zin om te zoeken dus al snel hebben we een leuk plekje gezocht en heerlijke paella op!


Fietsen huren

Naast het hostel kun je bij Dodo makkelijk een fiets huren wat wij dan ook voor 2 dagen hebben gedaan! We betaalde 32 euro voor 2 oma fietsen voor 2 dagen! Echt een een aanrader!


We zijn lekker gaan fietsen door het park richting het strand! Een leuk stukje om te fietsen en ook nog eens lekker met die warmte! We zijn lekker gaan picknicken in het park en daarna doorgefietst naar het strand!
In de avond hebben we gegeten in een gezellig straatje vlakbij het grote plein;

La Petite Brioche

Een leuk ontbijt tentje in de oude stad en ongeveer 10 minuten lopen vanaf ons hostel.


La Mas Bonita

Een leuk restaurantje aan het strand waar je lekker kunt lunchen en heerlijke taartjes kunt eten!

Zowel de lunch als de taartjes zijn echt aan te raden, het is wellicht druk maar het wachten zeker waard!


Sagardi

Een leuke bar waar je echte Spaanse Pinchos kunt eten. Pinchos zijn kleine tapas gerechtjes op een stokbroodje. Je kunt ze aan de bar pakken maar ook bij een ober die rondloopt met de pinchos. Het leuke en vooral makkelijke is dat de ober verteld wat er op het broodje zit.


We hebben hier heerlijk gegeten en qua prijs is het ook echt goed te doen! Je betaald aan het einde van de avond de pinchos per stuk, ze tellen de stokjes van de pinchos op je bord. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt!


Na het eten haalde we nog een lekker ijsje bij de ijszaak vlakbij Sagardi, echt een aanrader!
Na 4 mooie dagen vlogen we weer naar huis, gelukkig is het nog mooi weer in Nederland dus kunnen we lekker verder genieten van de zomer! Enjoy!