kikkererwten

Recept: Geroosterde kikkererwten

Zin in gezonde borrelnootjes? Maak eens deze geroosterde kikkererwten! Deze borrelnootjes heb ik ook gemaakt voor de nieuwjaarsborrel namens JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) bij de gemeente Vlaardingen.

Hieronder het recept;

Wat heb je nodig? 

  • Een pot kikkererwten van 350 gram (uit blik)
  • 1/2 theelepel geroosterde paprikapoeder
  • 1 Uitgeperst teentje knoflook
  • 1 Eetlepel olijfolie
  • peper

Hoe maak je het? 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererten goed af in een zeef en laat ze vervolgens uitlekken. Dep de kikkererwten goed droog met keukenpapier. Meng er naar smaak de paprikapoeder, teentje knoflook, olijfolie en peper doorheen. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kikkererwten ongeveer 30 minuten, schep ze vervolgens goed om en bak ze nog eens 10 minuten. Het is belangrijk dat ze lekker knapperig zijn geworden!

Heb je nog erwten over? Sluit ze goed af en gebruik ze de volgende dag door je salade!

Liever gedroogde kikkererwten? Week de erwten minimaal 10 uur in het water in de koelkast en kook ze vervolgens 30 minuten op laag vuur. Giet de erwten goed af en laat ze afkoelen voor gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *