Zoek je iets voor bij de borrel vanavond of tijdens een gezellig feestje? Maak dan deze mini spinazie-mozzarella pizzaatjes, je kunt er natuurlijk zelf ook vleeswaren aan toevoegen.
Ingrediënten:
- Een half pak pizzadeeg (250 gram bloem)
- Blikje (biologische) tomatenblokjes
- 200 gram verse spinazie
- 1 pakje mozzarella
- 1 ui
- Knoflook
Pizzadeeg:
Verwarm de oven voor op 180 graden(heteluchtoven). Maak het pizza deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Tip: Zorg dat je niet meteen het hele pak pizzadeeg gebruikt zodat je bij plakkerig deeg nog wat bloem kunt toevoegen!
De pizzatopping:
Laat het deeg even staan en begin daarnamet de saus. Zet een pan op het vuur en fruit hierin een ui en bak daarna de knoflook een kleine minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en roer goed door. Hak de spinazie in kleine stukjes en voeg toe aan de saus. Maak kleine bolletjes van het deeg en rol er kleine pizzaatjes van. Verdeel de saus over de kleine pizzaatjes en leg er 3 kleine stukjes mozzarella op. Bak de pizzaatjes in ongeveer 10 minuten gaar in de oven. Laat ze een klein beetje afkoelen en serveer ze dan met een servet. Eet smakelijk!
Hier worden ook heerlijke verse pizza’s gemaakt in de ‘Mercato Centrale’ in Florence.