IMG_3893.JPG

Homemade- Pasta!

Hou jij ook zo van verse pasta uit Italië of hier uit de supermarkt? Maak dan eens je eigen pasta! Het kost misschien even wat tijd en je moet in het begin vast even oefenen maar daarna doe je het binnen 10 minuten en dan heb je pas echt verse pasta! Ik heb het zelf al een paar keer gemaakt zoals spaghetti, tagliatelli & ravioli en het is zeker de moeite waard!

Dit heb je nodig (van pastamaken.nl)

  • 400 gram meel (van durum tarwe)
  • 4 eieren
  • 1 stukje folie
  • een vork
  • een pasta machine (maar je kunt het ook goed uitrollen en snijden)

Na even oefenen kun je het deeg binnen 10 minuten maken!

Maak op het aanrecht een hoop van het meel. Maak in het midden een kuil. Zorg dat de kuil breed genoeg is om alle eieren er in te kunnen doen. Breek de eieren in de kuil. Klop de eieren met je vingers of een vork los. Neem tijdens het kloppen elke keer een beetje meel van de wand mee. Wees wel voorzichtig want voor dat je het weet maak je de wand kapot. Blijf zolang kloppen totdat het ei en meel mengsel een beetje stroperig wordt. (zie hieronder)

CIMG9505CIMG9507

Meng de rest van het meel met je handen verder. Als je voorzichtig bent voorkom je dat je vieze handen krijgt. Kneed het deeg stevig door. Het deeg moet soepel en egaal worden. Als je er met je duim in drukt en het veert terug dan is het klaar. Meestal duurt dit niet langer dan 10 minuten. Als het deeg te nat blijft voeg je nog wat meel toe. Als het te droog blijft dan besprenkel je het met wat water.

Als het deeg klaar is kan je het het beste met wat bloem inwrijven. Leg het deeg weg in huishoudfolie of in een plastic zakje om het even te laten rusten. Zo droogt het niet uit en kan je het later verwerken. Maak er daarna eerst dunne plakken van (in de pasta machine of met een deegroller) en vervolgens maak je bijvoorbeeld spaghetti, even 2 á 3 minuten laten koken en klaar!

CIMG9531

CIMG9537

eetsmakelijke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *