Recept: Gevulde paprika’s met groente & couscous

Hieronder een heerlijk en simpel recept van gevulde paprika’s met groente en couscous! Het is vooral makkelijk omdat je het met verschillende groentes kunt maken, het is maar net wat voor groente je in huis hebt!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • Couscous of rijst
  • 1 Paprika
  • Groente; ui/wortel/chilipeper/champignons/ aubergine/courgette/ cherrytomaatjes of tomatenblokjes
  • Knoflook
  • Olijfolie

Het recept

Verwarm de oven voor op 200 graden en halveer daarna de paprika’s en leg ze op een plaat in de oven. Snijd dan de groente die je in huis hebt, zelf heb ik paprika, cherrytomaatjes, courgette, aubergine, ui en knoflook gebruikt. Kook ondertussen 100 gram couscous of rijst (per paprika) volgens de verpakking. Bak vervolgens de knoflook, ui en chilipeper in een pan. (Tip: je kunt de peper met de chilipeper uitpersen met een knoflookpers) Hierna kun je de courgette, paprika en aubergine toevoegen. Daarna kun je de couscous of rijst toevoegen en de kleine gehalveerde tomaatjes, bak dit nog heel even mee. Vul vervolgens de paprika’s en strooi er wat peper en brood/beschuitkruimels overheen. Bak vervolgens de paprika’s in een overschaal met een klein beetje olijfolie ik 20 minuten gaar in de oven.

Heb jij een lekkere combinatie qua groentes? Laat het hieronder weten!

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *