IMG_4663.JPG

Weer eens iets anders; romanesco!

Vanavond eens iets anders dan broccoli en bloemkool? Probeer eens romanesco, deze groente is te koop vanaf juli tot en met november, dus dit is meteen ook de laatste maand dat je de groente kunt proberen!

Romanesco ziet er vooral erg mooi uit en is geel-groen van kleur, door de torentjes van de kool wordt romanesco ook wel knoopjesbloemkool genoemd, de kool smaakt iets zachter dan bloemkool en je kunt het op verschillende manieren bereiden.

De bereiding en variatie tips! 

Verwijder voor gebruik de bladeren, snijd de roosjes van de stronk en was deze goed. Je kunt de kool op de volgende manieren klaarmaken;

  • Simpel maar lekker met gekookte aardappelen en vlees
  • Gestoomd door de pasta/couscous of noedels
  • Roerbakken met bijvoorbeeld prei en paprika
  • Verwerken in een quiche of lasagne
  • In de (kaas) fondue dippen
  • Als tussendoortje de roosjes serveren

Bewaarwijze van de groente: 4-6 dagen houdbaar in de koelkast

Bon Appetit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *