Dit recept is één van mijn favoriete pasta gerechten met weinig ingrediënten en makkelijk zelf te maken. Zo maak je deze heerlijke tagliatelle met verse paprika’s, courgette, basilicum en feta!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 200 gram tagliatelle
- 3 puntpaprika’s
- 150 gram feta
- 100 gram basilicum
- 1/2 courgette
- 1 rode ui
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in de lengte door en besprenkel met wat olijfolie, leg de paprika vervolgens met de bolle kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Rooster de paprika ongeveer 15 minuten. (tot de huid gaat kleuren) Doe vervolgens de paprika’s in een plastic zakje en laat deze afkoelen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vervolgens de courgette en de ui in kleine stukjes en bak dit in een paar minuten gaar. Schraap dan de huid van de paprika’s af en haal de zaden eruit.
Pureer de paprika’s in een blender en voeg de balsamico azijn en de helft van de basilicum blaadjes toe. Voeg de saus toe aan de ui met courgette, je kunt eventueel wat kookvocht van de pasta toevoegen om de saus iets te verdunnen. Giet vervolgens de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Brokkel de feta in kleine stukjes en voeg dit toe aan de de pasta, garneer met de rest van de basilicum blaadjes.
*Je kunt er natuurlijk nog kip/gehakt aan toevoegen.