Eet jij ook vaak yoghurt in de ochtend met bijvoorbeeld muesli of havermout? Maak eens je eigen granola om door de yoghurt te doen!
Wat heb je nodig?
- 250 gram havermout
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram amandelen
- 50 gram pompoenpitten
- 100 gram granberrys
- 50 gram rozijnen
- 5 el olie
- 5 el honing
- (eventueel 50 gram kokos)
Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de hazelnoten en amandelen grof. Meng de noten, havermout, (eventueel kokos) olie en honing in een kom. Strooi vervolgens het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster dit in ongeveer 20 min. krokant. Schep elke 10 min. om. Haal de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng de afgekoelde granola met de pompoenpitten, rozijnen en cranberry’s.
Geniet ervan!