3 Tips voor gezond en lekker broodbeleg!

Vind jij het ook altijd lastig wat je op brood zal nemen? Hieronder 3 tips voor gezond beleg wat je eenvoudig zelf kunt maken!

Bieslookroomkaas:

Wat heb je nodig voor hartig beleg:

  • 60 gram Hüttekase
  • Bieslook
  • 1/4 Ui

Bereiding:
Snijd de ui en bieslook heel fijn en meng samen met de hüttenkäse. Lekker om zo op brood te smeren maar ook onder bijvoorbeeld een plakje kipfilet. Ook lekker met komkommer en rucola erop!

Humus

Wat heb je nodig?

  • 200 gram (biologische) kikkererwten uit pot of blik.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • Bieslook of peterselie (garnering)

Bereidingswijze:

Doe alles in de blender/staafmixer en mix alle ingrediënten tot een egale massa. Lekker en snel klaar, garneer met wat bieslook of peterselie!

Zoete appelspread

Wat heb je nodig voor zoet beleg?

  • 1 Appel
  • 60 gram Magere kwark
  • Kaneel
  • Honing

Zoet beleg:
Snijd de appel in hele kleine stukjes, meng vervolgens de appel, kaneel en een klein beetje honing door de kwark. Lekker op vers brood of een cracker tussendoor! Dit kun je natuurlijk ook met ander fruit doen!

Heb je ook lekkere en gezonde tips voor op brood? Laat ze hieronder in een reactie weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *