QFfE2qLflOMAEkJ-U1ZJvwbEuDotqWksLf4bBeFhwng,2Junk9GiORywy-tAoGkGiIE-gs-6xCPla-hBdICMvF0[1]

5 Tips voor op vakantie!

Ga jij dit weekend of deze zomer lekker naar de zon of een andere verre bestemming? Zorg ervoor dat je lekker kunt genieten dus voorkom dat je ziek wordt op vakantie! Hieronder 5 tips om ervoor te zorgen dat je gezond en fit blijft zodat je uitgerust terug komt van vakantie!

 1. Bedenk van te voren of  je een all- inclusive type bent! De hele dag onbeperkt eten en drinken klinkt waarschijnlijk ideaal maar denk hier van tevoren goed over na. Want wanneer je je te laat beseft dat je een bepaald bedrag hebt betaald om elke dag te kiezen van het zelfde buffet of dat je liever lekker op een terrasje buiten je hotel wilt eten ben dan krijg je er vast spijt van.

2. Koop het liefst verse producten! In warme landen is het belangrijk om op de hygiëne te letten omdat je wilt voorkomen dat je dagen ziek op bed komt te liggen of dat je de hele dag op het toilet bent te vinden. Ga je uiteten of wil je iets op de markt kopen? Koop dan het liefst producten die vers worden bereid.  Let er ook op of het eten hygiënisch wordt verwerkt en of alles er schoon uitziet! Zijn de salades en broodjes wel gekoeld en is je diner wel warm? Koop geen vlees wat er nog rauw of al aangebrand uitziet. Kies liever voor drukke restaurants zodat je weet dat het eten niet blijft liggen en kijk goed waar de locals gaan eten.

3. Check of je het kraanwater kunt drinken! Ga je naar een ander vreemd land op vakantie? Check dan voor vertrek alvast of je het kraanwater kunt drinken of dat je flessen water moet kopen. Je kunt dit checken op de app. van kraanwaterbedrijf Vitens. Mag je het kraanwater niet drinken? Koop dan flessen water, ook voor het poetsen van je tanden, fruit te wassen en vraag in een restaurant om je drankje te serveren zonder ijsblokjes! Mag je het water wel drinken? Let dan ook goed op want het water heeft hoogstwaarschijnlijk een andere samenstelling waardoor je alsnog last van buikkramp kunt krijgen.

 4. Kamperen? Neem een koelbox mee!  Ga je kamperen en heb je geen elektriciteit? Kies dan liever niet voor producten die snel bederven. Kies bijvoorbeeld voor: appelstroop, ham uit blik, honing, jam, pindakaas, smeerkaas of vruchten hagelslag. Ook als het niet zo warm is kun je je etenswaren het best koel bewaren, dus kies het liefst voor een elektrische koelbox of een koelbox met goede koelelementen! Heb je maar één pit om te koken en zoek je inspiratie voor lekker eten op vakantie? Ga dan eens naar deze site voor lekkere en gezonde eenpansgerechten!

5. Doe rustig aan en geniet van je vakantie! Wat misschien nog wel de belangrijkste tip is, geniet van je vakantie! Je bent op vakantie dus neem je rust en plan niet elke dag van je vakantie vol met activiteiten en excursies, ga lekker doen waar je zin heb. Neem ook eens een dagje geen camera mee zodat je zelf kunt genieten van de mooie omgeving! Geniet van de zon, de natuur én het heerlijke buitenlandse eten!
Fijne vakantie!
Granada, Nicaragua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *