streekboterham

De Streekmarkt; de tuin van de randstad!

Tegenwoordig zie je veel biologisch producten maar wat misschien nog wel belangrijker én leuker is om producten uit Nederland of zelfs uit de regio te kopen. Gisteren ben ik op de streekmarkt; ‘De tuin van de Randstad’ in Den Hoorn geweest, een hele leuke markt met verschillende producten uit de regio.

Natuurlijk kun je niet alles in de buurt kopen maar er zijn waarschijnlijk veel meer producten te koop in je eigen regio dan je nu denkt. Zo kon je gisteren onder andere honing, mosterd, wijn, bier, jam, geitenkaas, groenten, fruit maar ook andere producten kopen en het leuke was iedereen was enorm enthousiast en trots op hun eigen product. Hieronder verschillende producten die te koop waren.

Heerlijke aardbeien van de ‘Westlandse Aardbei‘. Deze aardbeien worden op smaak, milieuvriendelijk en duurzaam geteeld. Ze worden dagvers op bestelling geplukt en ze hebben zelfs een aardbeien automaat.

De Westlandse Aardbei

 ‘Hottie Sambals zijn natuurlijke sambals vrij van chemische conserveringsmiddelen. Er worden geen geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt voor verkooppunten ga naar: HottieSambal

CIMG9797

Verschillende wijnsoorten van ‘Wijnboerderij Vlaardingen‘.

Wijnboerderij Vlaardingen

Delfste vlierbessen siroop, extra leuk want koop je deze fles dan help je om de Delfste molen weer te laten draaien. De siroop is lekker als siroop, aangemaakt met gewoon of bruisend water. Maar ook heerlijk in een champagneglas met een laagje siroop, een paar aardbeien, prosecco en een blaadje munt.

Heerlijke honing mosterd van imkerij de Bijzaak en echte Milde Delfste bier mosterd van ‘De smaak van’ .

CIMG9811

Heerlijke grote druiven van ‘Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt’

        Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

 Druiverij Nieuw Tuinzigt

Wil je meer informatie ga dan naar Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt!

1 gedachte over “De Streekmarkt; de tuin van de randstad!”

  1. Hey, Toen ik dit blog over lokale en biologische producten las moest ik direct aan PuurDichtbij denken. Dat is een concept dat mensen in staat stelt om met de smartphone lokaal eten (nu nog vooral groente en fruit maar ze willen, geloof ik, uitbreiden) te bestellen dat dan op bestelling wordt geoogst, waardoor het ook nog eens supervers en verpakkingsvrij is.
    Het zou me niks verbazen als dat iets is wat jij interessant vindt. Ze hebben een actieve Facebook pagina met daarop wat filmpjes en verder uitleg en ook een website puurdichtbij.nl

    Leuke site trouwens, ik kook regelmatig een recept van deze site. Vooral je ovenrisotto is bij ons thuis favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *