Food and Lifestyle werkt samen met ‘De Gezondheidsroute’ in Amsterdam!

Update 19-02-2016

Hierbij even een update over het project  ‘De gezondheidsroute’ in Amsterdam! De eerste bijeenkomst ging voornamelijk over de algemene aanbevelingen voor de jeugd en de kinderen waarbij het onderwerp ‘het ontbijt’ was. Het ontbijt is een belangrijk onderdeel van de dag om te starten met voldoende energie. Toch waren er veel kinderen en jongeren die eigenlijk nooit ontbijten, vaak hebben ze geen tijd, geen zin of is het een gewoonte om het niet te doen. We hebben dan ook eens goed de voordelen besproken en gelukkig kwamen de meeste ouders tot de conclusie dat ze beter op gaan letten of er wel de kids wel ontbijten voor ze naar school gaan! Hierbij alvast een foto van een ontbijt met tonijnsalade en melk, een gezonde keuze maar tonijnsalade bevat vaak wel veel mayonaise, dit het is goed om dit ook eens te vervangen. Vaak kan het ontbijt dus nog wat worden aangepast door het nog gezonder te maken of om ervoor te zorgen dat je er langer van vol zit.

20160203_081302_resized (1)

Wat erg opviel waren de verschillende culturen binnen de groepen, hierdoor was het belangrijk om verschillende ontbijt tips te geven want er zijn ook culturen die natuurlijk nooit brood of muesli eten. Zo wordt er bijvoorbeeld bamisoep als ontbijt gegeten en vooral veel tosti’s en dan vaak van wit brood met veel kaas. Natuurlijk is dit een lekker ontbijt maar dit kan natuurlijk gezonder en met meer vezels. Het is echt heel leuk om hier tips over te geven en vooral om dit zowel met de ouders als kinderen te bespreken. Zo staan zowel de kinderen als de ouders er niet alleen voor en pakken we de problemen met elkaar op!

We hebben ook alvast even kort gesproken over het volgende onderwerp; Fris zonder suiker! De volgende opdracht is dan ook om de challenge aan te gaan en 3 dagen in plaats van suikerhoudende dranken voor een drankje met minder suiker te kiezen en natuurlijk het liefst water te kiezen! Ik ben erg benieuwd of het gaat lukken en hoeveel suiker de jeugd kan besparen.

Update 30-01-2016

Food and Lifestyle werkt samen met o.a de gemeente Amsterdam, my Health route en de Amsterdamse aanpak gezond gewicht (AAG) aan de gezondheidsroute!   Een programma waarbij zowel de ouders als het kind centraal staan maar de kinderen natuurlijk op nummer 1! Tijdens de cursus werken de kinderen aan een gezonde en actieve leefstijl! Gezond eten, drinken en bewegen is voor iedereen belangrijk! Ik als (sport) diëtiste ga de ouders en kinderen voorlichten om op een gezonde en makkelijke manier een nieuwe leefstijl aan te nemen!

Volg Food and Lifestyle op Facebook en twitter om op de hoogte te blijven van de vorderingen in het project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *