Homemade focaccia

Wil je ook eens een keer een brood bakken? Begin dan eerst met een focaccia, een makkelijk plat Italiaans brood die bijna altijd lukt! Je kunt dit brood eten bij een frisse salade of natuurlijk als broodje tijdens de lunch!

CIMG9511

Wat heb je nodig?

  • 300 gram bloem
  • 175 ml lauw water
  • 7 gram droge gist
  • olijfolie
  • (Zee)zout

Voor de topping:

  • Rozemarijn en zongedroogde tomaatjes
  • Rode ui en rozemarijn

De bereiding:

Maak het aanrecht goed schoon en leg hier de bloem op en voeg een snufje zout en de gist apart toe. Voeg steeds wat een kleine hoeveelheid water toe en kneed het goed door. Giet uiteindelijk al het water over het deeg en kneed dit zeker 10 minuten goed door. Als het goed is wordt de structuur steeds soepeler en zie je de gluten als je het deeg uit elkaar trekt, voeg nu voor de topping bijvoorbeeld wat rozemarijn en gedroogde tomaatjes toe. Vet de focaccia licht in met olijfolie en leg een theedoek over het deeg, laat dit zeker een uur rijzen. Het deeg moet ongeveer 2 keer zo groot worden, bekleed dan een bakplaat en leg het deeg hierop. Rol het uit tot een grote lap, strooi er nog wat zeezout en rozemarijn overheen en zorg dat het deeg ongeveer 1-2 cm dik is, prik er dan gaatjes in en laat het nogmaals 20 minuten rijzen onder een vochtige theedoek. Verwarm de oven ondertussen voor en zet de focaccia dan 20 minuten in de oven. Tip: Eet de focaccia bij een frisse salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *