Leuke ontbijttips voor jezelf of voor je kids!

Deze week is weer het nationaal schoolontbijt waarin alles in het teken van ontbijten staat! In JOGG- gemeente Vlaardingen is er daarom ook een enorm leuke win-actie in samenwerking met speelparadijs de beestenboel! Hieronder een aantal foto’s die zijn ingezonden voor de actie;

14962552_1178333865545664_555231952324116369_n Waarom ontbijten zo belangrijk is?

Omdat het ervoor zorgt dat je de dag start met voldoende energie maar ook voor voldoende voedingsstoffen en een ontbijt draagt bij aan een gezond gewicht!

Hieronder handige tips en leuke voorbeelden om elke dag te ontbijten ook als je haast hebt!

  • Kies voor volkorenbrood en besmeer deze altijd met halvarine!
  • Kies bijvoorbeeld voor volkoren ontbijtgranen zonder toegevoegde suikers zoals muesli en havermout door de yoghurt/ melk en fruit erbij.
  • Trek in ha15032828_1126311940771671_6531131374709272435_nrtig beleg? Kies dan kipfilet, 30+ kaas, beenham of huttenkase met bijvoorbeeld komkommer of tomaat!
  • Zin in zoet beleg? Kies eens voor jam, appelstroop of honing in plaats van hagelslag of chocolade pasta
  • Neem altijd de tijd om te ontbijten en geef het goede voorbeeld aan je kinderen. Sla dus liever geen ontbijt over!
  • Heb je geen tijd om het te maken? Maak dan je ontbijt alvast in de avond klaar en leg je appel klaar! In de ochtend geen tijd? Neem dan iets makkelijks mee voor onderweg!

Is ontbijten lastig voor je kinderen omdat ze geen trek hebben? Maak er een feestje van met bijvoorbeeld een boterham met appelstroop en snijdt er een monster van!

Zin in een fris ontbijtje? Maak eens een ontbijt met yoghurt, muesli en kiwi!

Wil je eens iets anders? Maak dan een sandwich met roomkaas voor kinderen en komkommer!

Opzoek naar goedkoop fruit voor door de yoghurt? Kies dan voor appel! Maak een ontbijtje met yoghurt en bak wat muesli en appel in de koekenpan! Beetje kaneel erover heen en klaar!

Weinig tijd? Neem een krentenbol thuis of mee voor onderweg! Zijn 6 wat teveel? Leg de rest in de vriezer!

Heb je veel tijd? Maak dan eens pancakes van banaan en ei! Zie recept op de website!

Je kunt natuurlijk ook beleg en fruit combineren! Maak bijvoorbeeld eens een bruin broodje met jam en appel!Eet je liever crackers? Maak dan eens crackers met kaas of smeerkaas en komkommer!Zin in yoghurt? Maak dan een schaaltje yoghurt met muesli, vruchten compote en walnoten!

Wil je een makkelijk en snel ontbijt? Maak dan een broodje of boterham met 30+ kaas en komkommer!Drink altijd water, thee of (voor jezelf) koffie bij je ontbijt! En vergeet je bidon of flesje water niet mee te nemen naar school, werk of naar buiten! Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *