Recept; Bananenbrood!

  Zin in een lekker en gezond ontbijt of tussendoortje? Maak dan dit bananenbrood, misschien heb je het al eens eerder gemaakt maar dit recept is weer net even anders met eieren, banaan en amandelmeel!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 5 dadels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Variatietip; noten en chocolade

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de banaan en dadels in een kom en pureer dit in de staafmixer. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en klop dit glad met de garde, voeg dan de amandelmeel en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Je kunt eventueel wat gehakte noten of chocolade toevoegen! Gebruik een kleine cakevorm of een normale waarbij het brood wat lager zal blijven. Smeer deze in met boter of gebruik bakpapier in de vorm, voeg het beslag toe en zet dit 40 minuten in de oven op 175 graden. Even afkoelen en je hebt een heerlijk ontbijt en tussendoortje! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *