Heerlijke bosbessen appel crumble met bosbessen voor bij de koffie of als toetje met ijs met Kerst!
Hieronder een recept voor deze simpele bosbessen appel crumble!
Wat heb je nodig?
- 200 gram bosbessen
- 2 appels, geschild en in stukjes
- 1 1/2 tl kaneel
- 150 gram speltbloem of tarwebloem
- 100 gr rietsuiker of basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl vanille extract
- 125 gr roomboter, gesmolten
- 90 gr havermout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de bloem, een 1/2 tl kaneel, rietsuiker, bakpoeder en havermout door elkaar. Voeg de boter en het vanille extract toe en kneed goed door. Het beslag moet wat korrelig zijn. Meng vervolgens de bosbessen met de appel, wat citroensap en 1 tl kaneel door elkaar.
Bekleed het bakblik met bakpapier en vet de randen in met boter. Doe 3/4 van het beslag in het blik en bedek hiermee de bodem en een klein randje van de zijkant. Verdeel de bosbessen met appel over de bodem. Verkruimel de rest van het deeg en strooi dit over de fruitmix. Zet de crumble 30 tot 35 minuten in de oven. Laat de crumble even afkoelen voordat je mooie stukken snijdt. Serveer als toetje met vanille ijs! Geniet ervan!