IMG_1467.JPG

Recept: Heerlijke gezonde bananencake!

Maak eens deze heerlijke bananen ontbijtcake en vries wat plakjes in zodat je de hele week een lekker en gezond ontbijt hebt!

(null)

Wat heb je nodig?
 • 100 gram speltmeel (ik heb het ook weleens gemaakt met 150 gram amandelmeel)
 • 20 gram muesli
 • 3 eieren
• 3 bananen
• 50 gram bosbessen
• 5 gram bakpoeder
Hoe maak je dit heerlijke bananenbrood?
Pureer de banaan met muesli en voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Mix dit goed door elkaar, voeg dan het meel toe en spatel het geheel goed door elkaar. Dan nog het bakpoeder toevoegen en even kort mixen met een garde. Spatel voorzichtig de bosbessen erdoor heen. Zet vervolgens het brood op 175 graden  ongeveer 40 minuten in de oven.
Voedingswaarde per plak; 1,8 gram vet, 3,5 gram eiwit, 16 kH en 2,2 gram vezels; totaal ongeveer 100kcal
Hierbij net even een ander recept met havermout;

Wat heb je nodig?

• 3 bananen
• 3 eieren
• 80 gram havermout
• handje walnoten
• 50 gram bosbessen
• vers vanille stokje
• (eventueel wat jam en cranberry’s, rozijnen en gedroogde appel om te garneren)

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de banaan, eieren en havermout in de blender en meng dit tot een glad geheel. Vet de bakvorm in en voeg aan het beslag de bosbessen, vanille en walnoten toe. Roer even licht door en zet de cake vorm ongeveer 20 minuten in de oven!

Heerlijk als ontbijt, lunch en/ of tussendoortje! Je kunt natuurlijk ook ander vers of diepvries fruit eraan toevoegen!

1 gedachte over “Recept: Heerlijke gezonde bananencake!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *