Recept: Ovenrisotto met erwten, prei en spekjes

Om weer eens wat anders te eten dan rijst, couscous of pasta hieronder een recept met risotto! Risotto is een rijstgerecht afkomstig uit Noord- Italië, de rijstkorrels zijn rond waardoor het 4 het eigen gewicht aan water op kan nemen zonder dat je het kapot kookt. Hieronder dan ook een heerlijke ovenrisotto uit de allerhande die zeker de moeite waard is om eens te proberen!

Bereidingstijd

15 minuten bereiding, 40 minuten in de oven

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 750 ml hete groentebouillon
  • 300 gram risottorijst
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 225 gram fijne tuinerwten
  • 220 ml creme fraiche
  • 3 preien

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een de wok (zonder olie of boter) en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn Schep het mengsel in de ovenschaal en schenk de hete bouillon erover. Bak de risotto ca. 35 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is.

eetsmakelijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *