Recept: Ravioli met spinazie en ricotta

Wil je na de zelfgemaakte pasta ook eens wat anders proberen? Maak dan eens zelf ravioli! Het lijkt misschien moeilijk maar ook ravioli is met even oefenen zo gemaakt!  Je kunt van alles als vulling gebruiken voor de ravioli maar ik heb gekozen voor spinazie met ricotta.

Wat heb je nodig?

Basisdeeg

  • 400 gram Durum tarwemeel
  • 4 eieren

Voor de vulling

  • 300 gram spinazie
  • 150 gram ricotta
  • 1 ei
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding

Basisdeeg:

Maak op een schoon aanrecht een hoop van het tarwemeel en maak hier een kuil in. Breek de eieren in de kuil. Vervolgens meng je de eieren door elkaar en begin je vanaf buiten naar binnen het deeg te kloppen, zorg ervoor de kuil niet kapot gaat.

Bloem met ei
Hierna kneed je net zolang van buiten naar binnen tot dat er een bal ontstaat en leg dit even in de koelkast.

Deegbal

Begin dan met de vulling. Doe de ricotta in een schaaltje en meng dit met zout en peper.

Ricotta

Kook vervolgens heel even de spinazie in de pan, zodat het blad slinkt.

Verse spinazie
Voeg dan de spinazie toe aan de ricotta. Tip; laat de spinazie eerst goed uitlekken voordat je het mengt met de vulling anders plakt het deeg minder goed aan elkaar.

Ravioli vulling

Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg met een deegroller goed plat. Vervolgens leg je het deeg op de ravioli vorm en vul je de vorm met de vulling. Probeer de randen zo droog mogelijk te laten zodat het deeg straks goed aan elkaar plakt.IMG_2717.JPG

Druk de vorm goed stevig dicht en snijdt vervolgens het overige deeg langs de rand af.

ravioli

Kook de ravioli 3 a 4 minuten of iig totdat ze gaan drijven want dan is de pasta gaar. Even testen of de ravioli zacht is geworden en server dit gerecht met bijvoorbeeld een salade of een home made tomatensaus.

IMG_4316.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *