Viscurry met spitskool en rijst

Romige viscurry met prei en spitskool

Een heerlijk rijstgerecht met vis,spitskool en prei! Je kunt dit gerecht natuurlijk ook met aardappels of noedels serveren.

Bereidingstijd: 20 á 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 Pangiusfilets of andere witvis zoals heekfilet
  • 200 gram (noten)rijst
  • Spitskool
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels currykruiden
  • sojasaus
  • peper/zout
  • olijfolie
  • Koriander/bladpeterselie

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vervolgens de tomaat in stukjes, de prei in ringen en de spitskool in reepjes. Was de groente in een vergiet en laat voor gebruik even uitlekken. Verhit vervolgens de olijfolie in de pan en voeg dan alle groente toe, wok dit een paar minuten mee. Voeg daarna de currykruiden, sojasaus en kokosmelk toe. Dek de pan af en laad dit 10 minuten stomen, roer af en toe even door en snijd dan de pangasius in kleine stukken en verdeel over de groente in de pan. Laat de viscurry nog 5 minuten (afhankelijk van de dikte) stomen. Serveer de curry op de borden over de notenrijst! Garneer eventueel met bladpeterselie of koriander.

Viscurry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *