Recept: Penne met veldsla, geitenkaas en gedroogde tomaatjes

Moet je nog boodschappen doen maar weet je nog niet wat je wilt eten omdat je weinig tijd of zin hebt om te koken? Maak dan deze heerlijke integrale penne met veldsla, gedroogde tomaatjes en geitenkaas die ook nog eens snel klaar is!

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig? (2p)

  • 200 gram volkoren Penne
  • 200 gram veldsla
  • 100 gram geitenkaas (je kunt natuurlijk ook voor een andere kaas kiezen zoals mozzarella)
  • 10 gedroogde tomaatjes
  • 1 handje pijnboompitten
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • Knoflook
  • Zout/peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vervolgens de knoflook, tomaten, geitenkaas en ui in kleine stukjes. Zet een wokpan op het vuur en bak de knoflook 1 minuut in olijfolie. Voeg vervolgens de ui toe, laat even meebakken en voeg dan de 2 tomaten toe. Zet een deksel op de pan en laat de tomaten en ui 10 minuten stomen. Bak ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan 2 minuutjes op lag vuur, zet het vuur uit en bewaar ze even in een schaaltje. Voeg vervolgens aan de tomaat met ui de penne, gedroogde tomaatjes, veldsla en de geitenkaas toe. Garneer met pijnboompitten!

 

IMG_4316.JPG

IMG_4380.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *