Recept: Yoghurt- cheesecake met dadel-kokos bodem

Is zondag voor jou echt zo’n dag waarop je eens tijd hebt om een heerlijke taart te maken? Of ga je vanavond ergens eten en kom je er net achter dat jij het dessert zou meenemen? Maak dan deze heerlijke semi gezonde yoghurt dadeltaart uit de Foodies waar je ongeveer 20-25 kleine stukjes van kunt snijden!

Wat heb je nodig?

  • Een vierkante bakvorm (24×24 cm)
  • 600 gram Griekse yoghurt
  • 500 gram volle kwark
  • 300 gram gedroogde dadels
  • 200 ml slagroom
  • 125 gram gerapste kokos
  • 100 gram cashew noten
  • 3 eetlepels honing
  • 6 el limoensap
  • 7 blaadjes gelatine

De bereiding

Leg een het bakpapier op de vierkante vorm en zet daarna het vierkant erop en maak de vorm dicht. (je kunt de vorm ook insmeren met boter) Rooster dan de cashewnoten in de pan en laat ze vervolgens afkoelen. Week de gelatine blaadjes in koud water. Snijd de dadels in grove stukken en hak ze in een keukenmachine of blender samen met de cashewnoten,100 gram kokos, 4 el limoensap. Let op dat de keukenmachine niet vast loopt, je kunt daarom ook alles in kleine stukjes snijden.

dadelmengsel

Druk vervolgens het mengsel plat in de vierkante vorm.

bodem

Begin nu aan de vulling. Roer de yoghurt, kwark, honing, limoensap tot een glad mengsel. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en roer 4 el van het yoghurt mengsel door de gelatine en roer het vervolgens door het yoghurtmengsel. Zet dit ongeveer 15 minuten in de koelkast tot het mengsel begint op te stijven. Klop vervolgens de slagroom stijf en spatel dit door het yoghurt mengsel. Verdeel het mengsel over de bodem en strijk mooi glad, zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast. Als je de taart eruit haalt snij dan de cheesecake in mooie blokjes en bestrooi kokos.

Bon Appetit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *