IMG_2604.JPG

Recept: Pasta Carbonara

Is het bij jou op woensdag ook pastadag? Maak eens heerlijke Italiaanse Pasta Carbonara!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 250 gram spaghetti
  • 125 gram pancetta
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 2 eidooiers
  • olijfolie
  • zout en peper

De bereiding:

Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Split de eieren en voeg de geraspte parmezaanse kaas, peper & zout en 50 ml water toe. Roer dit even goed door met een kleine garde. Als het water kookt, kook dan de spaghetti in 8-10 minuten gaar. Bak ondertussen de pancetta uit in de pan. Giet de spaghetti af en laat iets van het kookvocht over. Voeg dan het eimengsel en de pancetta toe aan de spaghetti, roer dit goed door elkaar en server de pasta direct! Serveer eventueel met veldsla of een salade!

Bon Appetit

3 gedachten over “Recept: Pasta Carbonara”

  1. Zo heerlijk gegeten. Makkelijk recept.Alleen op passen bij het afgieten van de spaghetti omdat je wat vocht moet bewaren. Dit voor als de saus te dik is.

  2. Je kunt natuurlijk ook iets van het vocht in de pan laten zodat je het er meteen doorheen kunt roeren met het mengsel van parmezaanse kaas en de pancetta!

Laat een reactie achter bij Eveline Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *