Recept: Pizza met een bodem van bloemkool!

Een tijdje geleden maakte ik samen met een vriendin deze bloemkool pizza’s! Het was even even wennen maar wel erg lekker en een pizza zonder gluten! Hieronder het recept voor een gezellig avondje pizza bakken en daarna een heerlijk gezond diner !

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s? 

Ingrediënten

  • 2 bloemkolen
  • 2 eieren
  • 1 paprika
  • 100 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 pakje parmaham
  • Verse tomatensaus
  • Verse basilicum of rucola
  • Zout, peper & oregano kruiden

Hoe maak je het? 

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Snijd vervolgens de 2 bloemkolen in kleine roosjes en doe ze in een grote pan. Kook de bloemkool in een grote pan in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de bloemkool vervolgens af en laat deze goed uitlekken, daarna kun je de bloemkool in de dezelfde pan met een staafmixer pureren.

Schep daarna de bloemkool in een schone theedoek en wring deze goed uit, er komt behoorlijk wat vocht vrij. Doe de bloemkool weer terug in de pan en voeg het ei, zout, peper en oregano toe!

Pak een groot bakblik of 2 kleine en bekleed deze met bakpapier, verdeel wat olijfolie over de plaat en begin aan de bodem. Verdeel de bloemkool massa in 2 delen en maak er 2 mooie ronde pizza’s van.

Bak de pizza in ongeveer 25 minuten gaar, terwijl deze in de oven staat kun je alvast aan de topping beginnen. Snijd de ui, paprika en de tomaat in kleine stukjes, zet een pan op het vuur en bak deze groente even aan. Voeg vervolgens de tomatensaus toe. Haal de bodems uit de oven en bestrijk deze met tomatensaus, beleg deze daarna met parmaham en verse buffalo mozzarella.  (Een andere topping kan natuurlijk ook). Zet de pizza’s dan nog 10 minuten in de oven en garneer daarna met basilicum of verse rucola.

Geniet van deze overheerlijke gezonde pizza! Eetsmakelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *