Leuk en lekker voor tijdens sinterklaas maar natuurlijk ook gewoon voor bij de thee; banaan-speculaas brood met roodfruit en chocola!
Wat heb je nodig?
- Een cakevorm
- Bakpapier
- 150 gram tarwebloem
- 3 bananen
- 3 eieren
- 50 gram roodfruit
- Een halve reep pure chocolade
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen goed fijn met een vork en voeg vervolgens de eieren toe en mix dit goed door elkaar met een garde! Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden toe. Mix dit goed door elkaar tot een glad beslag. Breek de chocola in kleine stukjes en voeg dit samen met het fruit toe en roer het beslag nog even om. Doe vervolgens een stuk bakpapier in de cakevorm en voeg het beslag toe. Vervolgens zet je het brood 30 minuten op 180 graden in de oven. Even af laten koelen en klaar! Tip; prik even in het brood als het klaar is, als er geen beslag meer aan je vork blijft zitten is het banaan-speculaas brood klaar!