Zomer- salade

Omdat het buiten echt heerlijk weer is, is het tijd voor een echte zomer salade! Deze salade is met garnalen maar die kun je natuurlijk ook weglaten of vervangen door kip. Er zitten veel verschillende groente in maar je kunt natuurlijk gemakkelijk wat ingrediënten toevoegen of weglaten!

Dit heb je nodig voor de salade voor 2 personen:

  • 1 kipfilet en/of 100 gram garnalen (Vegetarisch? Voeg dan een avocado toe!)
  • 225 gram sla (welke je maar wilt)
  • 1 Courgette
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 Paprika
  • Gedroogde tomaatjes (gedroogd of in olie)
  • Handvol champignons
  • Bosuitjes of een gewone ui
  • Aardbeien en/of witte druiven
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Balsamico

Bak de courgette en champignons even kort in olijfolie en voeg eventueel wat knoflook toe. Laat de groente even afkoelen en bak ondertussen de garnalen gaar in olijfolie met knoflook in een wok of koekenpan. Was vervolgens alle andere groente en fruit en snijdt er kleine stukjes van. Doe alle groente in een grote schaal, je kunt hier ook een ovenschaal voor gebruiken. Voeg dan als laatste de sla toe, roer even door en voeg dan tenslotte de garnalen en eventueel noten en het fruit toe. Als dressing kun je natuurlijk balsamico, olijfolie en kruiden gebruiken maar je kunt ook zelf een dressing maken.

De dressing:

Als dressing kun je natuurlijk olijfolie en balsamico gebruiken maar je kunt ook makkelijk zelf een dressing maken op basis van yoghurt! Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels yoghurt
  • Stukje rode peper of sambal
  • Honing
  • Ketjap/ sojasaus
  • Bieslook
  • Knoflook

Doe de yoghurt in een schaaltje, pers de knoflook en peper uit en voeg die toe aan de yoghurt. Voeg een theelepel honing toe en wat ketjap of sojasaus. Even proeven eventueel nog wat toevoegen en klaar! Knip de bieslook in kleine stukjes en strooi die over de dressing. Serveer de dressing apart bij de salade of voeg die als laatste toe aan de salade.

Lekker voor erbij: Om er zeker van te zijn dat het voldoende is kun je er wat couscous bij maken! Om dit wat meer smaak te geven kun je het koken in bijv. tuinkruiden bouillon.

Eetsmakelijk en geniet ervan! 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *