Win: een pakket van Rice Dream!

20140716-084519-31519871.jpg

Vraag je ook weleens af of melk echt zo gezond is of heb je last van een allergie of intolerantie en kun je daardoor geen melk verdragen? Dan is plantaardige melk van bijvoorbeeld Rice Dream een gezond alternatief voor gewone (koe)melk! Dit niet alleen als je last hebt van een allergie of lactose intolerantie maar ook als je niet van melk houdt maar wel voldoende calcium binnen wilt krijgen!

Maar wat zit er eigenlijk normaal gesproken in melk en waar heb je het voor nodig? Melk levert onder andere eiwitten, B12 en calcium wat onder andere nodig is voor de opbouw en het behoudt van tanden en botten. Het advies van de Gezondheidsraad is om 1000 mg calcium ofwel 3-4 glazen melk en een plak kaas binnen te krijgen. Daarentegen zegt de Wereld Gezondheidsorganisatie dat 500 mg al voldoende zou moeten zijn. In Nederland wordt erg veel (koe)melk gedronken maar er zijn ook steeds meer mensen met een allergie of intolerantie. Dit kan vooral voor de opbouw van tanden en botten voor kinderen een groot probleem zijn. Juist tijdens de groei hebben kinderen dus voldoende calcium nodig en het is dus van belang dat kinderen voldoende melkproducten binnen krijgen.

De producten van Ricedream worden gemaakt op basis van noten of granen en kunnen dus goed gebruikt worden bij een koemelk allergie of een lactose intolerantie omdat de meeste smaken ook calcium bevatten. Op de smaken Rice Dream Praliné Hazelnoot-Amandel en de Oat Dream kunnen alle andere smaken ook gebruikt worden bij een gluten intolerantie. Behalve de Rice dream Halzulnut- Almond & Nut Dream hebben de andere producten van Rice Dream ook een laag vetgehalte waardoor de producten lichter verteerbaar zijn dan gewone melk omdat het product ook nog eens vrij is van lactose.

Zowel de plantaardige als (koe)melk drink je ijskoud het lekkerst! Je kunt er natuurlijk ook een smoothie van maken of je kunt het door je havermout of muesli doen tijdens het ontbijt!

Wil je de producten van Rice Dream eens proberen? Dat kan! Ik mag namelijk namens Rice Dream maar liefst 10 pakketten verloten! Wil jij kans maken? Deel dan dit bericht, laat je email adres achter en reageer waarom jij een pakket zou willen winnen en wie weet weet win jij 1 van de 10 Rice Dream pakketten!

Wil jij je eigen smoothie maken? Dit heb je nodig:

  • 200 ml RiceDream (smaak naar keuze)
  • 1 banaan
  • 3 ijsblokjes
  • handje muntblaadje

Even in de blender en klaar! Enjoy!

CIMG9602

Ben je op zoek naar lactosevrije recepten? Klik dan eens hier!

1 gedachte over “Win: een pakket van Rice Dream!”

  1. Ik ga er al jaren vanuit dat melk niet gezond is. Gebruik is me afgeraden door iemand “die er verstand van heeft”. Ik vind het trouwens ook niet lekker. Deze varianten echter lijken me wel de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *