image

Aubergine- mozzarella

Zoek je nog iets lekkers voor bij de borrel of BBQ? Maak dan aubergine met mozzarella! Wat natuurlijk ook lekker is als voorgerecht (wat ik zelf ook heb gedaan). Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • Een halve aubergine
  • Mozzarella
  • Basilicum blaadjes
  • Zout en peper

Om te beginnen was je de aubergine onder de kraan. Snijdt daarna een stukje van de aubergine af en snijdt daarna het aantal dunne plakjes van de aubergine wat je nodig hebt. Zelf heb ik 3 plakjes p.p. gedaan maar dit ligt er natuurlijk aan waarvoor je het gaat gebruiken. Bestrooi dan de beide kanten van de aubergine met zout en leg ze minstens 10 minuten in een vergiet. Zo gaat het vocht eruit, knijp dan de aubergine nog even uit zodat het vocht er goed uitloopt. Bak dan de aubergine in de koekenpan aan beide kanten ongeveer in 2-3 minuten gaar. Leg ze op een bord en leg er een plakje mozzarella op, dit smelt vanzelf en leg er daarna een blaadje basilicum op. Bestrooi naar smaak met zout en peper.

Tip: de aubergine die je over hebt kun je natuurlijk gewoon voor een ander recept gebruiken, bijvoorbeeld door de pasta!

1 gedachte over “Aubergine- mozzarella”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *