IMG_1862.JPG

De 5 meest gestelde vragen over babyvoeding

Afgelopen weekend stond ik op de negen maanden beurs in de RAI. Ik heb vooral veel advies gegeven over wat baby’s wel en niet mogen en hier kwamen dezelfde vragen naar voren van ouders die ik graag met jullie wil delen! Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact op!

1. Vanaf welke leeftijd mag een baby vaste voeding? Vanaf 4-6 maanden kun je beginnen met wat kleine hapjes aan je kleintje te geven, dit is erg verschillend per kind. Het is natuurlijk altijd goed om je kindje zolang mogelijk borst/fles voeding blijft geven. Start pas vanaf 7-8 maanden met het geven van koemelk en yoghurt.

2. Mijn kindje lust geen groente en fruit.. wat nu? Het ene kindje is het andere niet, de ene vind alles gelijk lekker maar andere kinderen moeten erg wennen aan smaken. Voor een kindje een bepaalde smaak lekker vind kun je het gerust 8-10 keer laten proeven. Probeer hier veel variatie in te brengen en het te combineren met groente of fruit wat een kindje wel lekker vind.

3. Mijn kindje lust geen stukjes, is het erg om alles te pureren? Nee dat is zeker niet erg maar het is wel belangrijk dat een kleintje leert om stukjes te eten dus voeg af en toe bijvoorbeeld een geprakte banaan toe aan fijner voedsel.

4. Moet ik eerst met fruit of groente hapjes beginnen? Dit maakt in principe niet uit, er zijn kinderen die snel reageren op een allergie, in dit geval kun je eerst met groente starten.

5. Wat mag een kindje in het eerste jaar nog niet? Geef je kindje nog geen zout in het eerste jaar, dus voeg geen zout toe aan eten, dit kan de nieren overbelasten. Ook is belangrijk om kinderen nog geen honing te geven dit kan besmet zijn met een bacterie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *