IMG_4273-1.JPG

Frambozen semi-freddo

Bijna jarig of gewoon zin in ijstaart omdat je altijd wel iets te vieren hebt? Dit is nog steeds mijn favoriete recept uit ‘De zomer van zilveren lepel’ en van vele anderen! Ik heb deze heerlijk taart dan ook al vaak op verzoek gemaakt, let er op de taart moet nog wel 4 uur in de vriezer! Natuurlijk is Semi Freddo niet zo gezond als je naar de ingrediënten kijkt maar dat mag ook wel een keertje en dat moet bij het serveren natuurlijk nog even geheim blijven!

Wat heb je nodig?

  • 6 eierdooiers
  • 250 gram tafelsuiker
  • 250 gram frambozen en/of aarbeien
  • 750 ml slagroom

Prak als eerste het fruit en doe het fruit in een schaaltje en zet even apart. Vervolgens zet je een pan met water op het vuur, klop daarna in een bestendige kom de eierdooiers en de suiker tot een schuimige massa. Zet dan de kom op de pan met water en verwarm het al kloppend totdat het aan een lepel blijft hangen. Neem de kom dan van het vuur en klop net zo lang tot de massa is afgekoeld. Klop dan de slagroom in een kom tot stijve pieken en voeg dan zowel het fruit als het eiermengsel toe. Spatel alles goed door elkaar, bekleed ondertussen een cakevorm en eventueel een kleinere cake vorm met doorzichtig plastic(plak eventueel vast met plakband). Schenk het frambozen/aardbei mengsel erin en zet minstens 4 uur in de vriezer. Dompel voor het serveren de vorm even in het water en draai de vorm om, leg op een mooi bord en serveer de Semi Freddo in plakken. Serveer eventueel nog met vers fruit erbij!

 

eetsmakelijke

* Let op, het gerecht bevat ‘semi’ rauwe eieren dus is minder geschikt voor zwangere vrouwen maar je kunt het natuurlijk even laten koken! 

IMG_4273.JPG

1 gedachte over “Frambozen semi-freddo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *