Recept; Olijf en feta brood!

Weer eens wat anders dan het bekende bananenbrood! Nu een gezonde én hartige variant van Nicolas Vahé! Makkelijk om zelf te maken en te gebruiken als tussendoortje bij een gezonde leefstijl!


Wat heb je nodig?

  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml (slag)room
  • 200 g feta
  • 2 theelepels pesto
  • 25 g boter
  • Zout en Peper

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180C. Mix de bloem met de bakpoeder en maak een gat in het midden van het deeg. Voeg vervolgens de eieren en de olie toe. Maak er een glad deeg van en voeg ook de (slag)room toe. Snijdt de feta in kleine blokjes en voeg de feta, pesto, zout en peper toe aan het beslag. Mix alles goed door elkaar en smeer vervolgens een cake of broodbakvorm in met boter of gebruik bakpapier. Zet de cake vervolgens 40 minuten in de oven en laat het goed afkoelen. Neem de cake als tussendoortje of bijvoorbeeld bij het diner! Lekker met wat extra pesto!

Variatietip; Je kunt natuurlijk ook gedroogde tomaat of paprika toevoegen aan het beslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *